Heeswijk-Dinther is een dorp vlakbij Schijndel. Heeswijk-Dinther is vernoemd naar de, aan elkaar vastgegroeide, dorpen Heeswijk en Dinther. Het dorp valt onder de gemeente Bernheze en telt zo’n 3.000 inwoners. De Heerlijkheid Heeswijk-Dinther bestaat sinds de middeleeuwen. Het kasteel, de molen, museumboerderij en abdij presenteren de lange historie van deze Brabantse Heerlijkheid.

Fietsroutes (middels knooppunten) naar Heeswijk-Dinther en onderstaande bezienswaardigheden, liggen voor u klaar bij onze Camperplaats.


Kasteel Heeswijk

Prominent in het bosrijke Brabantse land schittert het monumentale Kasteel Heeswijk, het mooiste kasteel van Brabant. Het weerspiegelt bijna duizend jaar macht, trots en cultuur van de Brabantse elite. Geopend: dinsdag, woensdag, donderdag, zondag van 11.00 – 17.00 uur (tijdstippen afhankelijk van het type rondleiding die u kunt boeken via de website; www.kasteelheeswijk.nl).

De Kilsdonkse Molen

Een bezoek aan de Kilsdonkse Molen is op vele terreinen leerzaam, voor jong en oud. De beide molens geven een beeld van de eerste industriële productie in Nederland, met aandrijving door wind en water. De combinatie is uniek in Nederland.
Openingstijden:
Periode van 1 april tot 1 november: maandag tot en met zondag van 10.00 – 18.00 uur (op dinsdag gesloten).
Periode van 1 november tot en met 31 maart: vrijdag, zaterdag en zondag van 10.00 – 17.00 uur.
Met de boot vanaf de molen naar het kasteel toe en terug? Dat kan! Je maakt de overtocht op de fluisterboot de ‘Watervlucht’ (mogelijk van 1 april tot en met 31 oktober). (www.kilsdonksemolen.nl)

Berne Abdijbier

De Abdij van Berne heeft een enorm rijke historie, welke zelfs terug gaat naar het jaar 1134. Daarmee is de Norbertijner Abdij de oudste, nog bestaande kloosterorde van Nederland. Vanaf de beginjaren van de orde werd er al bier gebrouwen. Op de huidige abdij te Heeswijk bestaat het brouwhuis vanaf 1634.
Het proeflokaal is van dinsdag tot en met zondag geopend van 11.00 – 17.00 uur. Een rondleiding kan via de website geboekt worden en start om 14.00 uur. (www.berneabdijbier.nl)

De Meierijsche Museumboerderij

Het museum ligt in een bosrijke en romantische omgeving. Het museum geeft een boeiend beeld van leven, wonen en werken op een boerderij in de Brabantse Meierij tussen 1900 en 1930. www.museumboerderij.nl)
Geopend: van 1 april tot 1 oktober op dinsdag en woensdag van 10.00 – 12.00 uur / zaterdag en zondag van 13.00 – 16.00 uur.

De Kersouwe

Naast deze vier prachtige locaties, staat Heeswijk ook bekend om haar openluchttheater de Kersouwe. Dit theater is opgericht in 1946 en organiseert ieder jaar meer dan 30 voorstellingen in de zomermaanden. Het wordt geheel door vrijwilligers gerund. Het theater bevindt zich in de Heeswijkse bossen waar verschillende concerten, toneelstukken, dance events en cabaret georganiseerd worden.