Veghel is onderdeel van gemeente Meierijstad en staat bekend om verschillende kwaliteiten, zoals karakteristieke dorpen, kronkelende beken, industrie en een levendige cultuur. Veghel is een unieke verbinding tussen de gebieden Maashorst en Groenewoud en ligt als gemeente op de grens van deze twee Provinciale landschappen van allure. Via de A50 en de Zuid-Willemsvaart wordt Veghel ontsloten en staat het in verbinding met gemeenten in de omgeving. Ook via het Duits Lijntje komt deze verbinding tot stand. De Aa als natuurlijke waterweg, die van oudsher al bezoekers trekt voor de handel en industrie, kronkelt als toeristische trekpleister door de gemeente en heeft een binnenhaven met zwaaikom die tot in hartje Veghel reikt. In 2000 werd een passantenhaven geopend.

Veghel centrum
Het centrum van Veghel beschikt over een breed scala aan winkels, welke door smalle straatjes de (winkel)pleintjes met elkaar verbindt. Naast de Hout-Brox beschikt Veghel ook over vele (exclusieve) kledingwinkels, woon & accessoireswinkels en de franchisewinkels zoals we deze in alle steden tegenkomen. Daarnaast beschikt Veghel over leuke en unieke restaurants/lunchrooms. We geven graag de volgende tips;

  • De Koffieleut; koffie, lunch, patisserie  
  • De Broederkapel; koffie en lunch (of een heerlijke vooraf gereserveerde High Tea)
  • Vlas-Graan & Koffie ; Koffie, lunch, diner  
  • Hoogh Bezoeck; lunch & diner
  • Trattoria Da Roberto; Italiaan; koffie,lunch,diner
  • Santorini; Griek, diner

Tip; CHV De Noordkade
Waar kunst, cultuur, historie, gezelligheid, beleving & culinaire hoogstandjes samen komen!

De Noordkade biedt georganiseerde uitjes voor vrienden/familie/bedrijven, De Proeffabriek (foodmarkt & winkeltjes), restaurants, friettent, bakkerij, bierbrouwerij, theater, toneel, bioscoop, gezellig café, museums… én dat alles onder één (fabrieks)dak!  Laat je inspireren door dit bijzondere stukje Veghel.

Daarnaast beschikt CHV Noordkade over drie parkeerplaatsen (P1, P2 en P3) waar je gratis kunt parkeren.

Een mooie fietsroute naar De Noordkade, ligt voor u klaar!

Natuurgebieden
Veghel heeft naast de beekdalen van Aa en Leijgraaf nog vele andere kleine en grote natuurgebieden. Als voorbeeld kunnen we de bosgebieden het Hurkske, de Roost en de Bulten noemen maar ook de Aa-broeken, Ham-Havelt, ’t Lijnt, Aa-dal, Vlagheide en Duits Lijntje. Ook heerlijk om even uit te waaien en een mooie wandeling te maken.